1. faq.mcb.cloud
  2. Udviklingsfællesskab

Import/eksport af varer i mcb.cloud

Her gennemgås hvordan import/eksport af varer fungere i mcb.cloud, samt MCBs bud på et effektivt workflow.

Generelt

Import/eksport featuren består af 3 dele, import, eksport og status af disse.

For at gå til import/eksport gå til shop > Prudukt import/eksport

Import

På Import fanen skal man først uploade en excel fil med de varer man ønsker at importere (det vil være en fordel først at have lavet en eksport da denne fil ser ud som import forventer).

Det vigtigste for import filen er at der en "Command" kollonne.
Denne "Command" kollonne kan have følgende værdier:

• New - Opretter varen på ny
  • Update - Opdatere varen med værdier i de andre kollonner, nøglen her er "Id" med fallback til "Item_number".
  • Delete - Sletter varen.
  • Ignore - Ignoreres

Når filen er uploaded så valideres filen, hvis der ingen fejl er så ses et preview af denne fil med de 10 første rækker og derefter trykker man på "Start Import"

Her efter bliver du redirected til "Status" fanen.
Når man importere så bliver der først lavet en fuld eksport som en backup inden import faktisk bliver kørt.
Hvis denne fulde backup eksport fejler så bliver import selvfølgelig ikke kørt og den vil stå som fejlet på status side.

Fejl i validering

Hvis der er fejl i valideringen så kommer der en modal op der viser et summary af fejlende og man kan downloade en validerings fil.
Denne fil indeholder nye kolloner hvor fejlende står i, det anbefaldes at fikse fejlende en validerings kollone af gangen.
Det er ikke muligt at importere filen før valideringen kan gennenføres uden fejl.

Eksport

På eksport fanen skal først filterer det man vil eksportere, der er de samme filtererings muligheder som på produkt listen.
Derefter vælger man hvilke kolloner man vil have eksporteret.
Når du har filteret og valgt kolloner så trykker du på eksport og du bliver nu redirected til "Status" fanen.

Status

På status siden kan man se sine Ekports og downloade dem når status er "Finished", det samme med Imports.
Disse filer slettes automatisk efter 60 dage.

Der er flere forskellige statuser:

• Started - import/eksport er i gang sat.
  • Finished - import/eksport er færdig og kan nu downloades.
  • Finished with errors - import/eksport er færdig men der er fejl.

Special kolonner

Der er special kolonner som det ikke anbefaldes at redigere i, de bruges af systemet til at indplasere data korrekt ved imports.
Disse kolonner er

• Is_Variant_Of
  • Is_Variant_Of_Item_Number (skal bruges når man opretter varianter og dermed selv udfyldes)
  • Id